Planet samskih

V letu 2016 smo iz studia Felicijan Sedmak dobili povabilo k sodelovanju pri izdelavi vizualnih učinkov za poljsko filmsko uspešnico ‘Planet samskih’ (Planeta Singli).

To je bil za nas izziv, saj smo morali dodati ozadja v ključnih kadrih filma in jih neopazno spojiti z nespremenjenimi kadri. Studio Felicijan Sedmak je priskrbel izrisane slike želenih ozadij (digital matte painting). Mi smo nato pridobili podatke o 3D gibanju kamere in jih projicirali na geometrijo, ter obdelane končne kadre oddali naročniku.

Projekt je bil zanimiv, saj je združil različne ustvarjalce in studie, ki se ukvarjajo z vizualnimi učinki na področju Slovenije, s skupnim ciljem dokončati vizualizacije za potrebe filma. Projekt je bil dokončan na zelo visoki ravni in je prispeval k velikemu uspehu filma. Za nas najpomembnejši izid projekta pa je bil vzpostavitev sodelovanja med Laokoonom in nekaterimi drugimi VFX studii v Sloveniji ter prispevek k izgraditvi nove VFX skupnosti, ki je zmožna ustvarjati vrhunske filmske vizualizacije.

Napovednik